Presentatie

"Millerheights" is ontstaan uit het hele nauwe contact dat we hadden met onze eerste Flatcoated Retriever Taïga, een teefje dat we in 1995 uit Groot-Britannië meebrachten.
Deze elegante honden met lang, zwart, glanzend haar maakten deel uit van mijn kindervakanties in Engeland en Schotland.

Taïga’s uitbundigheid tijdens het spel met de kinderen en haar constante aandacht voor haar baasjes, verleidden heel snel de hele familie.
Haar opvoeding werd erdoor makkelijker : ze hield me altijd in het oog en begreep snel wat van haar verwacht werd. Haar grote geluk was mij blij te maken. Ik ontdekte de bekende “Will to Please” die zo typisch is voor de Flatcoated Retriever.

Na verloop van tijd kreeg ik zin om met haar andere activiteiten te gaan doen en ik begon retriever training bij de UGC. Ik wist er niets van af maar zij wist hoe ze dummys en klein wild moest vinden. Door haar neus en haar zin voor markeren, ontdekte ik hoe ver haar instinct reikte.

« Eens een flat, altijd een flat » ... Ik wou de kwaliteiten en het uitzonderlijke karakter van Taïga behouden door met haar een nestje te kweken waarvan een teefje bij ons bleef. Ik had het geluk Françoise Van Kelecom en haar enorme ervaring met de “Chapelvalley” Flatcoated Retrievers te ontmoeten. Ze moedigde mij onmiddellijk aan en leerde me veel over de bevalling, de pupverzorging, de bloedlijnen en de keuze van dekreuen.

Duizendmaal dank Françoise !

Voor de pups die in onze kennel geboren worden, zoek ik bij voorkeur ouders met een flexibel en gemakkelijk karakter : de pups zullen voor alle families aangename levensgenoten worden. Op voorwaarde dat ze een goede opvoeding krijgen !
De schoonheid aspecten met de rasstandaard verbonden en de werkkwaliteiten zijn natuurlijk ook niet vergeten.


Omdat ik de pups vanaf de eerste dag sociaal wil maken, wens ik de kennel familiaal te houden. Onze teven maken deel uit van het gezinsleven en leven in huis.

.

Taïga, Anouchka en Dragonfly
(mei 2005)

.

Na 11 jaar wederzijdse liefde verliet Taïga ons op 25 oktober 2006. Haar dochter Anouchka en kleindochter Dragonfly herinneren er ons dagelijks aan hoe goed en vrijgeven ze was.

.